3 év jótállás 14 napos elállási jog

Kerti bútor


Kerti bútor vásárlás a blumfeldt-től

Kellemes órákra vágyik a kertben vagy a teraszon? Akkor nem szabad kihagynia a megfelelő kerti vagy teraszbútorokat. Ideális a tökéletes hangulat megteremtéséhez. A bútorok különböző anyagokból, például fából, alumíniumból vagy rattanból készülnek. De mire kell figyelni a kerti bútorok vásárlásakor? Hogyan kell megfelelően gondoskodni róluk. Az alábbi útmutatóban hasznos információkat talál.

Hozzon létre kényelmes ülőhelyeket kerti bútorokkal

A megfelelő kerti bútorok vagy teraszbútorok lehetőséget nyújtanak a közös étkezésre, a társas estékre a grillsütő mellett vagy a mindennapi élet stresszétől való elvonulásra. A megfelelő székekkel, nyugágyakkal, hollywoodi hintákkal, asztalokkal, kerti bútorszettekkel vagy teraszbútor-párnákkal a kültéri tér ugyanolyan hangulatos, mint a nappali. Minden ember ízlésére és minden kerti stílushoz megtalálja a tökéletes bútordarabokat.

Különböző teraszbútorok

A megfelelő kerti bútor kiválasztása az ízléstől, a stílustól és a rendelkezésre álló helytől függ. A választás az Ön kezében van:

  • Kerti nyugágy, hollywoodi hinta vagy strandszék: a kerti nyugágy, a hollywoodi hinta vagy a strandszék ideális a szabadidő eltöltéséhez. Arra invitálják Önt, hogy kényelmesen töltse bennük az időt.
  • Kerti székek: A székek esetében a megjelenés, a forma és az anyag fontos szerepet játszik: a kialakításnak összhangban kell lennie az asztallal, hogy harmonikus összképet alkosson. A kárpitozás és a kartámaszok magas szintű kényelmet biztosítanak.
  • Kerti asztalok: természetesen kell egy megfelelő asztal a közös étkezéshez és még sok minden máshoz. Nemcsak időjárásállónak kell lennie, hanem könnyen karbantarthatónak is, mivel az ételek vagy italok gyorsan az asztal felületére kerülhetnek.
  • Kerti bútorok gyerekeknek: A gyerekek is szeretnék, ha a kertben lenne saját menedékük. A gyermekeknek szánt kerti bútorok tökéletesen alkalmasak erre. A gyermekszékek és a megfelelő gyermekpiknikasztal segítségével a gyerekek festhetnek, kézműveskedhetnek vagy egyszerűen csak lóghatnak a barátaikkal.

Milyen különböző anyagokból készülnek a bútorok? Hogyan kell megfelelően ápolni a kerti bútorokat?

A kerti vagy teraszbútor vásárlásakor az anyag döntő szempont, mivel a bútornak ellen kell állnia a hidegnek, az esőnek, a napfénynek és más környezeti hatásoknak. Az alábbiakban áttekintést nyújtunk a különböző anyagokról és tulajdonságaikról:

  • Fából készült kerti bútorok: a fa kétségtelenül klasszikusnak számít a kültéri térben. Ez az anyag időtálló, robusztus és megfelelő gondozás mellett hosszú élettartamú. Természetes megjelenésének köszönhetően nagyon jól illeszkedik a kert vagy a terasz koncepciójába. Az eredeti fajták azonban csak lakkozással és karbantartó olajjal történő impregnálással tudnak ellenállni az időjárásnak. A minőségi pecsétek garantálják az ökológiai és fenntartható termelést. Csak törölje át a fából készült kerti bútorokat nedves ruhával vagy szappanoldattal.
  • Alumínium kerti bútorok: Az alumínium ideális kültéri használatra, mivel időjárás- és korrózióálló, azaz nem rozsdásodik. Ez az anyag lényegesen könnyebb, mint például a vas, de optimális megmunkálással ugyanolyan stabil és robusztus. Az alumínium nagyon könnyen tisztítható. A porszórt bevonatnak köszönhetően a bútor gyönyörű marad. Meglepő az egyszerű megjelenése. A szennyeződések vízzel vagy enyhe mosószeroldattal távolíthatók el. A téli tárolás során az alumínium bútorok gond nélkül a kertben hagyhatók.
  • Rattan kerti bútorok: A rattan erős, tartós és nem rozsdásodik. Ahhoz azonban, hogy a könnyen karbantartható anyag ellenálljon az időjárásnak, szükség esetén viaszolni kell, vagy műanyag réteggel kell bevonni. A polirattanból készült kerti bútorok időjárásállóak és tartósak. A stílusos bútor rusztikus megjelenésével és könnyű súlyával emelkedik ki. Gyakran megtalálható nappali bútorok formájában. A polirattan bútorok tisztításához elegendő egy tiszta, nedves kendő. Erősebb foltok esetén enyhe szappanos vizet, vagy nagyon makacs foltok esetén speciális polirattan ápolószereket szükséges használni. A rattan kezelőolajat évente egyszer vagy kétszer használhatja. A téli időszakra a bútorokat száraz, fénytől védett helyiségben kell tárolni.

Kerti bútorok összefoglalója

A kínálatban minden ízlésnek megfelelő, kertbe illő bútor található. Az anyagok stílusos kombinációja azonban érdekes kontrasztokat is létrehozhat, például ha egy természetes kertben acélból készült asztalokat és székeket helyezünk el. Az ápolást illetően a fenti tippeket kell követni. A védőtakarók nagyon hasznosak.

fel