Gázkandalló a belső térbe és gáz fűtőberendezések a teraszra: élvezze a tökéletes kényelmet

A beltéri gázkandalló sok lakástulajdonos álma. Az ilyen kályhás megoldás mellett felhozott fő érvek a romantikus érintés és a kellemes hőteljesítmény. A gáz- vagy katalitikus kandallóval a meghittség a szobákba költözik. A terasz gázfűtése szintén különleges és keresett kültéri funkció. Mitől olyan különleges egy gáz fűtőberendezés, és mit kell figyelembe venni a gáz fűtőberendezés vásárlásakor? A Blumfeldt a legfontosabb szempontokra helyezi a hangsúlyt, és a gáz fűtőberendezések széles választékát kínálja beltéri és teraszfűtőtestek számára egyaránt.

Katalitikus kandallókályhák: így működik egy modern gázkandalló megoldás

A katalitikus kályhák lehetővé teszik a helyiségek fűtését katalitikus égéssel. Ez egy folyékony gáz katalizátorral történő elégetése. A gázkemencében vagy gázmelegítőben egy platinával borított fémrács szolgál katalizátorként. Az ilyen gázfűtés nagyon alacsony kibocsátású fűtőberendezésnek minősül, és gázpalackkal üzemeltethető. Zárt helyiségekben lévő gázkályhák esetében figyelembe kell venni, hogy elegendő friss levegő álljon rendelkezésre a gázelszíváshoz, vagy kéményszellőzőt kell felszerelni. A megnövekedett páratartalom a beltéri oxigénveszteséggel és a szén-dioxid képződésével együtt olyan keveréket hoz létre, amely friss levegő utánpótlást igényel. Így nem tud kialakulni a penész, amely a magas páratartalomban élősködik.

A gáz fűtőberendezések és a terasz fűtőberendezések előnyei

A gázüzemű teraszfűtőtestek nagyon exkluzív külső tartozéknak számítanak, amely még akkor is kellemes meleget biztosít, ha a késő nyári estéken jelentősen csökken a hőmérséklet. Ugyanakkor rendkívül elegáns jelleget kölcsönöznek a kültérnek, és szabadtéri rendezvényeken is használhatók, hogy megfelelő (kiemelt) környezetet biztosítsanak a megrendezésre kerülő eseménynek. Az elektromos gyújtórendszerek biztosítják, hogy a terasz fűtőberendezések azonnal beinduljanak és hőt szolgáltassanak. A berendezés hasában rengeteg tárolóhely található - modelltől függően különböző méretben. Itt helyezheti el a gáztűzhely működtetéséhez szükséges gázpalackot.

Kialakításukat tekintve a gáz teraszfűtőberendezések ugyanilyen sokoldalúak. Akár szénfekete, nemes ezüst, téglalap alakú, hengeres vagy kocka alakú: a kültéri használatra szánt gáz fűtőberendezés ugyanolyan szemet gyönyörködtető, mint a beltéri használatra szánt, és igazán melegítő lélekkel rendelkezik.

Biztonságosak-e a gáz fűtőberendezések a lakásokban?

A lakóterekben használt gáz fűtőberendezések nagyon biztonságosak, ha megfelelően karbantartják és az utasításoknak megfelelően használják őket. A beltéri gázfűtés biztonsága érdekében legalább kétévente egyszer ellenőriztesse azt szakképzett gázszerelővel. A biztonsági ajánlások ugyanazok, függetlenül attól, hogy a fűtőberendezés földgáz- vagy cseppfolyósított gázzal működő fűtőberendezés, mint például a propángáztűzhely. A megfelelő szellőzés szintén fontos, különösen az elszívórendszer nélküli hordozható gázfűtőtestek esetében. Mindig kövesse a használati utasításban szereplő utasításokat.

  • Válassza ki az otthonának megfelelő méretű gáz fűtőberendezést. Kérjük, vásárlás előtt olvassa el a gyártó előírásait.
  • Ha a beltéri gáz fűtőberendezés szűrővel van felszerelve, akkor azt a fűtési szezonban rendszeresen meg kell tisztítani a megfelelő légáramlás biztosítása érdekében.
  • A kisgyermekeket és háziállatokat tartsa távol a gáz fűtőberendezéstől.
  • Kapcsolja ki a gáz fűtőberendezést, ha nincs felügyelet alatt, vagy ha elalszik.
  • Ne takarja le a gázradiátort, és ne helyezzen rá vagy bele semmilyen tárgyat.
  • Tartsa a gáz fűtőtesteket legalább egy méterre minden éghető tárgytól, például bútoroktól, függönyöktől, könyvektől és dobozoktól.
  • A gázkályhákat csak olyan helyiségben szabad használni, ahol elegendő szellőzés van biztosítva.
  • Soha ne használjon vagy tároljon gyúlékony folyadékokat vagy aeroszolokat a gáz fűtőberendezés közelében.
  • A legtöbb gyártó a készülék rendszeres ellenőrzését és karbantartását ajánlja. Általában két év ajánlott. További információk a használati útmutatóban találhatók.

Vásároljon egy gáztűzhelyet és egy kültéri infravörös fűtőberendezést a blumfeldt-nél

Nem számít, hogy beltéri gáztűzhelyet vagy teraszos modellt vásárol a blumfeldtől: gáz fűtőberendezéseink viszonylag kis súlyúak, mobil fűtési megoldást jelentenek, és ezért rugalmasan használhatók számos alkalommal. Ezenkívül gazdaságos fűtési rendszer, mivel a beszerzési költségek viszonylag alacsonyak, ellentétben a hagyományos gázfűtési rendszerekkel.

A mobil gázkandallók vagy gázsugárzó fűtőberendezések kompakt formátumuknak köszönhetően előnyösen használhatók kisebb helyiségekben, és ideális kiegészítői a hagyományos beltéri fűtési rendszernek. Például egy gáz fűtőberendezés csodálatosan használható egy kis műhely fűtésére. A beltéri gáztűzhelyek azonban a gasztronómiában vizuális dekorációt is jelentenek. Hangulatos melegséget árasztanak, otthonos hangulatot teremtenek, és tökéletes hátteret nyújtanak, amikor odakint zizegnek az őszi levelek, és hópelyhek táncolnak az ablak előtt. Minden gázmelegítőnket ingyenesen szállítjuk, 2 év garanciát adunk rá, és a vásárlástól számított 60 napon belül lemondható.

fel