Kerti világítás vásárlása a blumfeldt-től

Egy optimálisan kialakított kert mindig örömforrás, akár nappal, akár este. Ez a megfelelő kerti világításra is vonatkozik. Így hosszabb ideig élvezheti a kellemes nyári éjszakákat. Ezenkívül a kültéri lámpák segítségével romantikus hangulatot teremthetünk a zöld paradicsomban. Különböző lehetőségek állnak rendelkezésre. Az alábbiakban megtudhatja, hogy milyen kerti világítást vásárolhat, és hogyan használhatja fel, hogy egyéni világítási koncepciót hozzon létre a kertben.

A kerti lámpatestek különböző felhasználási módjai

A kerti világítás olyan lényeges elem, amelyre a tervezés során kellő figyelmet kell fordítani. A kültéri lámpatestek nemcsak kellemes esti pillanatokat tesznek lehetővé, hanem számos más feladatot is ellátnak:

  • Mi a helyzet például egy bájos lámpával a kerti falon vagy lámpákkal, amelyek megvilágítják a sövényt, a növényeket, a szobrokat vagy a figurákat? Kiemel bizonyos területeket kültéri lámpatestekkel.
  • Még LED-es ülőkockák is léteznek, amelyek kivételes hangulatot kölcsönöznek az ülőfelületnek. A LED-es lámpatestek energiatakarékos megoldást jelentenek, mivel akár 90 százalékos energiamegtakarítás érhető el velük. A meleg fehér fényforrások a legalkalmasabbak az ülőhelyek megvilágítására. A padló- és szabadon álló lámpatestek ideálisak nagy területek megvilágítására.
  • Az olajfáklyák varázslatos lángtengerbe merítik a kertet vagy a teraszt. A kerti fáklyák alkalmasak dekorációként egy partira vagy romantikus órákra egy párban.
  • Ezenkívül környezetbarát napkollektoros kerti világítással gyönyörű fénnyel áraszthatja el a tavat, és különleges hangulatot teremthet. A napelemes lámpák alapelve a nap praktikus felhasználása. Nemcsak ingyenes fényt biztosítanak, hanem egyedi hangulatot is teremtenek. Teljesen függetlenek az energiaforrásoktól, és nagyon rugalmasan használhatók. A lámpák sötétben aktiválódnak, így nem kell őket be- vagy kikapcsolni.
  • A tó körül gömbfényeket is elhelyezhetünk. Az úszó és tóvilágítás nagyszerű vizuális jelenetet teremt a vízfelületeken, és egyedi fényjátékával hangulatot teremt.
  • Ha kerti lámpát vásárol, azzal megvilágíthatja a járdákat, és a fokozott biztonságnak köszönhetően csökkentheti az esések kockázatát. Ez megkönnyíti az akadályok észlelését a sötétben.

Az alkalmazási területek nagyon változatosak. Ez a termékcsalád minden ízlésnek és igénynek megfelelő kerti lámpát kínál. A választás a felhasználás céljától függ. Használhatók világításra vagy dekorációként.

A kerti világítás összefoglalása

A megfelelő kerti világítással a zöld oázis világos és biztonságos lesz, így a naplemente után is kényelmesen üldögélhet a kertben. Ezek azonban nem csak optimális fényviszonyokat biztosítanak a kültéren, a kültéri lámpatestekkel hangulatos és kellemes légkört is teremthet a kertben, és a növényeket vagy a dísztárgyakat megfelelő fénynek teheti ki. Ha a környezet többi része sötét marad, a hatás felerősödik. A napkollektoros kerti világítás a leggazdaságosabb módja a hangulat megteremtésének. Napkollektorokkal vannak felszerelve, amelyek napközben elnyelik a napsugarakat, elektromossággá alakítják őket, és sötétedés után a lámpába bocsátják. A LED-es kültéri világítótestek szintén ideálisak, mivel a hagyományos izzókhoz képest csak a töredékét fogyasztják a villamos energiának. Ráadásul sokkal tovább tartanak.

fel