3 év jótállás 14 napos elállási jog

Üvegház vásárlása a blumfeldt-től

Akinek kertje van, és saját zöldségeket, fűszernövényeket vagy más termékeket szeretne termeszteni, annak érdemes üvegházat vásárolnia. Az érzékeny növények ugyanis nem szeretik az időjárás viszontagságait, így szél, heves eső, jégeső vagy talaj menti fagyok esetén gyorsan elpusztulhatnak. De hogyan működnek valójában az üvegházak, és mit lehet termeszteni bennük? Összeállítottuk Önnek a legfontosabb tippeket, információkat és egy ültetési naptárat.

Üvegház - növényvédelemhez

Sok növény nagyon érzékeny az időjárásra. Ahhoz, hogy optimálisan növekedjenek és fejlődjenek, a megfelelő ültetési tartozékokat kell használni a megfelelő zöldség-, fűszernövény- vagy virágfajtákhoz. Az üvegházak ideálisak erre a célra. Így az időjárástól függetlenül tetszés szerint vethet növényeket. Ez meghosszabbítja a kertészeti szezont, és egyúttal növeli a termést. A nedvességre és a hidegre érzékeny növények jól érzik magukat, és bőséges növekedéssel jutalmazzák majd. A megfelelő zöldségmagokkal a termés késő őszig is elhúzódhat. Az üvegházak különböző formájúak és méretűek. Egy kis üvegház minden kertben elfér. Kellő rugalmasságot is biztosít ahhoz, hogy szükség szerint beállítható és átrendezhető legyen.

Hogyan működnek az üvegházak?

Ha az év elején szeretné elvetni a növényeket az ágyásokba, hogy tavasszal betakaríthassa a termést, akkor az üvegház bővítése mellett kell döntenie. Az ágyás fölé kell elhelyezni, hogy a növények a PVC-borításnak köszönhetően optimálisan védve növekedhessenek. A cipzárral nyitható oldalsó szárny megkönnyíti a belső munkát. Amikor a növények elég nagyok lesznek, vagy a hőmérséklet kellemesebbé válik, a keret eltávolítható. A napsugarak áthatolnak a műanyag ablakokon, és felmelegítik a belső teret. Ez ideális feltételeket teremt. Hasznosak a különböző üvegházi kiegészítők is, mint például a növénykosarak és a növényszivacsok.

Mit ültethetek az üvegházban?

  • Január: Különböző retekfajták
  • Február vége: Saláta, karalábé és spenót
  • Március: Karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, káposzta, tök, paprika, zeller, póréhagyma és petrezselyem
  • Április: Paradicsom, uborka, bab, újhagyma, csípős paprika, rozmaring, kapor, kakukkfű és dinnye
  • Május: Bazsalikom, majoránna, zsálya és oregánó
  • Június: Hagyma

A rendszeres tisztítás vízzel és mosogatószerrel fontos a penész és a baktériumok kialakulásának megelőzése érdekében. Ez évente legalább egyszer ajánlott. A piszkos lepedők már nem engedik be a fényt a belső térbe. Lelassítják vagy akár rontják a növények növekedését.

Az üvegházak összefoglalása

A tápanyagban gazdag talaj és a rendszeres öntözés önmagában nem elegendő a sikeres termesztéshez. A megfelelő klíma, a rossz időjárás elleni védelem és a kártevők elleni védelem egyaránt fontos a kertben történő zöldség-, gyümölcs- és egyebek termesztéshez. Az üvegházak tökéletes eszközök. Lehetőséget adnak arra, hogy valóra váltsa álmát a saját zöldség- és gyümölcstermesztésről. A paradicsom, az uborka, a burgonya és még sok más olyan tipikus zöldségféle, amely megfelelő gondoskodással jól fejlődik. Az üvegházhatásnak köszönhetően az üvegház télen is nedves és meleg marad. Ezért itt szinte minden növény jól érzi magát. A vegetációs időszak meghosszabbítható, növelve a betakarítási időt.

fel