3 év jótállás 14 napos elállási jog

Magaságyások


Emelt ágyás, a klasszikus virágágyás praktikus, hátbarát alternatívája

A fából vagy fémből készült emelt ágyak számos előnnyel rendelkeznek. A kertben, de az erkélyen vagy a teraszon is elhelyezhető. Legyen szó salátáról, fűszernövényekről vagy zöldségekről, az ültetés és a gondozás egyszerű, a termés pedig bőséges. A virágok jól érzik magukat műanyagból vagy más anyagból készült magaságyásban is. Ha magaságyást szeretne vásárolni, a blumfeldt-nél többféle változat közül választhatja ki a megfelelőt.

Mi jellemzi a magaságyásokat?

Mindenekelőtt a különleges kialakítás: A magaságyások kényelmes munkamagasságot biztosítanak. Ha az alapszerkezet a helyén van és fel van töltve szubsztrátummal, a virágok, fűszernövények és zöldségek termesztése gyerekjáték. Az ágyás nem érintkezik a talajjal, így kedvezőtlen talajviszonyokkal rendelkező környezetekben is alkalmazható. Néhány magaságyás ebben a termékcsaládban kiegészíthető egy üvegházbővítéssel. A megfelelő tartozékokkal a praktikus növénynevelő ágyássá vagy kis üvegházzá válhat, ahol az érzékeny növények védett körülmények között fejlődhetnek.

Jó anyagok a magaságyásokhoz

A robusztus, időjárásálló anyagok nagyon alkalmasak. A blumfeldt fémből és fából készült magaságyásokat kínál. A fém változat időjárásálló a cink-alumínium bevonatnak köszönhetően. A fából készült változat nyomás alatt kezelt fából készült, amely ellenáll a nedvességnek. A harmadik változat kiváló minőségű kompozit anyagból áll.

Hol a megfelelő hely a magaságyásnak?

A magaságyások elvileg bárhol elhelyezhetők. Az ideális helyek naposak és szélvédettek. Például egy kertben, a ház falán vagy az előkertben, de az emelt ágyások ideálisak a tetőteraszokon és a tágas erkélyeken is. Ha a kert vagy a terasz az északi oldalon van, és a növények szinte egyáltalán nem kapnak napfényt, akkor is jó eredményeket érhet el a magaságyásokkal. Egyes virágok és zöldségek alkalmasak árnyékos helyre. Magasított fűszerágyás akkor is kialakítható, ha kevés a hely: a friss fűszernövények népszerűek a konyhában, de az ágyásban is szépen mutatnak, és kellemes illatúak. Létrehozhat egy magaságyást, és élvezheti a saját termesztésű zöldségeket és salátát.

Hogyan töltsem meg a magaságyást?

Fából vagy fémből készült magaságyás esetén célszerű először az ágyás belsejét kerti fóliával kibélelni. Amikor feltölt egy magaságyást, az alsó rétegnek vízelvezetőnek kell lennie. A fák, cserjék, gallyak és hasonló anyagok vastag dugványai alkalmasak. A durva, vízáteresztő kavics is alkalmas alaprétegként. Erre egy réteg komposzt, majd kerti föld kerül. A komposztot és a friss földet felváltva adagoljuk, amíg az ágyás meg nem telik. További apró gallyak vagy faforgács hasznosak az egyes rétegek között. A felső réteg föld. A feltöltött föld több évig használható. Amikor a következő évben használja az ágyást, csak a lehullott felső rétegeket tegye hozzá. Néhány év elteltével a régi föld keveréket teljesen ki kell cserélni a magaságyásban.

Egyszerű magsaságyás vásárlása!

A kényelmes munkamagasságnak és a magaságyás gyönyörű látványának köszönhetően ez a praktikus termesztési módszer egyre több kertben talál utat magának. Fedezze fel most a blumfeldt magaságyásokat kiváló minőségben és stabil, masszív kivitelben.

fel