3 év jótállás 14 napos elállási jog

Súlytakarók

Köztudott tény, hogy az egészséges alvás ugyanolyan fontos, mint a testmozgás. A fizikai aktivitással azonban nem mindenkinek sikerül teljesen félretenni a mindennapi élet gondjait és problémáit. Ebben segíthet egy súlytakaró. Terápiás takarónak vagy gravitációs takarónak is nevezik, és számos problémára, például alvászavarokra és stresszre is jó választás. De mi is pontosan a súlytakaró és milyen előnyei vannak?

Mi az a súlytakaró és miben segíthet?

Ez egy nehéz takaró, amely több mint egy közönséges takaró. Az Amerikából indult alvási trend ma már Európában is divatos. Sokan egyszerűen nem pihennek éjszaka, és nem tudnak aludni. A súlytakarók bizonyítottan jól működnek alvászavarok esetén. Elősegítik a nyugodt alvást. Jó terápiás eszköz lehet stressz, depresszió, pánikrohamok, szorongás és kényszerbetegségek esetén is, mivel segít ellazulni és ezáltal jobban aludni. A takaró állítólag olyan mentális betegségeknél is jól alkalmazható, mint az ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitási zavar), az autizmus, a Down-szindróma és az Asperger-szindróma. Természetesen az egészséges emberek is profitálnak belőlük.

Hogyan működnek a súlytakarók? Mi az előnyük?

A takaró pozitív hatása, amelyet különböző tanulmányok is megerősítettek, a magas, egyenletesen eloszló súlyának köszönhető. A takaró tele van kis üveggyöngyökkel, amelyek a belsejében vannak. Az így létrejövő erős, de gyengéd mélynyomás lazító hatással van az izmokra, ízületekre és inakra, így az érintett személy fizikailag és mentálisan is ellazul. A szervezet relaxációs és boldogsághormonokat szabadít fel, például szerotonint. Javítja a hangulatot és csökkenti a stresszt és a szorongást. A takaró serkenti az alvást elősegítő hormonok, például a melatonin felszabadulását is, ami alvó üzemmódba helyezi a szervezetet.

Súlytakaró vásárlás - mire figyeljünk?

Ellentétben azzal, amit gyakran feltételeznek, a takaró saját súlya nem nehezedik Önre, hanem javítja az alvást. A felhasználóknak nem kell aggódniuk amiatt sem, hogy a terápiás takaró alatt megizzadnak. A Gravity takaró pontos súlya, amelyet a hipoallergén mikroüveggyöngyök mennyisége határoz meg, az alvó testsúlyától és méretétől függ. Fontos, hogy helyesen válasszuk ki őket. A szabály a következő: a testsúly 10-15%-a. A megfelelő súly mellett a gyengéd nyomás egyáltalán nem kellemetlen. Látható, de kellemesnek érzékelhető. Az alvás közbeni állandó forgolódás is jelentősen csökken, így a mély alvás természetes szakaszai hosszabbak, és elkerülhető az állandó ébredés.

Összefoglaló Terápiás takaró

Sok embernek gondot okoz az elalvás vagy az éjszakai alvás. Ennek több oka is van. A súlytakaró a plusz súly és annak egyenletes eloszlása a testre, valamint a mentális betegségek, például a depresszió vagy a szorongás esetén is megkönnyebbülést nyújthat, segíthet a lelki nyugalom megtalálásában és a jobb alvásban. A boldogság- és alváshormonok felszabadításával a szervezet sokkal jobban el tud lazulni. Ebből a célból a nehéz takaró hipoallergén mikroüveggyöngyökből áll. Különböző súlykategóriákban kínálják. Ajánlatos olyan súlytakarót vásárolni, amely a testsúlyának legfeljebb 10-15 százalékát teszi ki.

fel